Tobey Maguire

18. ledna 2007 v 16:10 |  Další herci
TOBEY
  • Celým jménem Tobias Vincent Maguire.
  • Marodil se 27. června 1975 v Santa Monice, Kalifornie, USA.
  • Měří 173 centimetrů.
  • Má modré oči.
  • Je vegetariál a rád vaří.
  • Jeho kamarádem je Leo DiCaprio.
  • Proslavil se hlavně filmy Spider-man, kde hrál hlavního hrdinu. Tento rok nás čeká už třetí pokračování Spider-mana a ten by měl být temnější a akčnější než oba předešlé díly. Takže se máme na co těšit.
  • Dále hraje například ve filmu Good German.
Biografie:
Tobey Maguire se narodil 27.6.1975 v Santa Monice (Kalifornie, USA). Je synem kuchaře a sekretářky, kteří se rozvedli, když mu byly dva roky. Vyrůstal v Oregonu, Washingtonu, Britské Kolumbii a jižní Kalifornii. Ukončil pouze základní vzdělání a začal se uplatňovat jako dětský herec v reklamách a v TV pořadech; jako host se objevil v seriálech Roseanne, Kvítko, Earie, Indiana a Walker Texas Ranger.
Do širšího podvědomí vstoupil titulní rolí předměstského teenagera s přebujelou fantazií Scotta Melroda v sitcomu Ohromný Scott (1992). Na filmovém plátně se uvedl po boku svého kamaráda Leonarda DiCapria v adaptaci autobiografické knížky Tobiase Wolffa Život jednoho chlapce. První výraznější kreaci předvedl v úloze středoškoláka Paula Hooda, jehož snaha o sblížení se spolužačkou (Katie Holmes) vyznívá naprázdno, v psychologickém snímku podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře.
Zajímavou hereckou zkušenost podstoupil v dvojroli zakřiknutého mladíka Davida, který se díky kouzlu ocitne se svou vyzývavou sestrou (Reese Witherspoon) uprostřed umělého TV světa černobílého sitcomu z 50. let, ve fantastické komedii Pleasantville: Městečko zázraků. Prosadil se jako představitel dospívajících mladíků, jejichž citlivé a nevinné duše se musejí předčasně vyrovnat s dospělostí.
Hvězdu z něho učinila ústřední postava Homera Wellse, vychovaného v sirotčinci tamním ředitelem - svérázným doktorem (Michael Caine) -, který ho zasvětil do lékařské praxe, v úspěšném melodramatu podle románu Johna Irvinga Pravidla moštárny.
Mezi jeho nejnovější filmy patří Spider-Man, Seabiscuit a Spider-Man 2 a v součásné době už i třetí pokračování Spider-mana.
Filmografie:
2007 Quiet Type
Spider-Man 3
2006 Dobrý Němec
2004 Spider-Man 2
2003 Seabiscuit
2002 Spider-Man
2001 Don's Plum Bar
Jako kočky a psi
2000 Skvělí chlapi
1999 Jízda s ďáblem
Pravidla moštárny
1998 Pleasantville: Městečko zázraků / Městečko Pleasantville
Strach a hnus v Las Vegas
1997 Ledová bouře
Pozor na Harryho
1996 Projížďka
Svůdná nenávist (TV film)
1995 Duke of Groove (TV film)
Na plný pecky/ Empire Records
1994 Do háje, no a co
Revenge of the Red Baron
Válečná kořist / Stopy minulosti (TV film)
Volání o pomoc / Dětský výkřik o pomoc (TV film)
1993 Dospívání po americku / Život jednoho chlapce
1992 "Great Scott!" (TV seriál)
1990 Tales from the Whoop: Hot Rod Brown Class Clown (TV film)
1989 Čaroděj
Dokumentární
2003 True Story of Seabiscuit, The (TV film)
2002 Říše pavouků (TV film)
2000 Wonder Boys: A Look Between the Pages (video film)
1999 Cider House Rules: The Making of an American Classic, The (video film)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Terry Terry | E-mail | 15. prosince 2007 v 12:46 | Reagovat

upe božží film! xD :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama